BOOMSTAMTAFEL OP MAAT.

Jacksnine_Favicon_32x32Op zoek naar een boomstamtafel? Stel jouw eigen robuust massief houten tafel samen. Gewoon, bij Jacks Nine.

✓ Hoogwaardig & massief hout
✓ Verkrijgbaar in vrijwel elke afmeting
✓ Kies uit meer dan 40 kleuren en soorten afwerking
✓ Elke tafel is uniek
✓ Nederlands fabricaat

Houtsoorten

Jacks Nine maakt uitsluitend gebruik van duurzame houtsoorten, dat betekent dat de ecologische functie van het bos – als leefomgeving voor planten en dieren – behouden blijft. Zo dragen wij en jij, bij aan een verantwoord bosbeheer.

Onze robuuste boomstamtafels worden uit één stuk, en voornamelijk vervaardigd uit de volgende houtsoorten:

Suar Hout

Suar bomen groeien voornamelijk in warme landen zoals Indonesië, Thailand en Mexico. De Suar boom heeft een kenmerkend parapluvormig bladerdak en wordt daardoor ook wel de Rain Tree of Monkey Pod genoemd. Het zijn enorme gevaartes, Suar bomen groeien tot wel 25 meter hoog. Het hout kenmerkt zich door de levendige, grillige tekening: het zichtbaar doorkruisende patroon van de nerf zorgt bovendien voor extra stevigheid, wat je boomstamblad nagenoeg onverwoestbaar maakt.

Eiken Hout

Een van de bekendste houtsoorten is eiken. Sterk, hard en robuust. Eiken kenmerkt zich door de mooie, verfijnde nerftekening.

Een boomstamblad van eiken oogt levendig. Een charmante, stoere eyecatcher voor elk interieur.

Zowel het tropische Suar als Amerikaans eiken zijn snelgroeiend hardhout, waardoor nieuwe aanplant de eerdere gekapte boom relatief snel vervangt. Zo heb je een duurzame boomstamtafel mét oog voor het behoud van onze planeet.

Onderstel

Heb je een mooi onderstel voor je boomstamtafel gezien, of een eigen ontwerp? Laat het ons weten. Elke boomstamtafel wordt volledig op maat vervaardigd, dus dat geldt uiteraard ook voor het onderstel.

Bekende vormen van onderstellen zijn:

  • U-poot
  • V-poot
  • X-poot

Ga je voor een robuuste, rustieke look? Kies dan voor een houten onderstel of poten. Ben je meer van een stoere, industriële uitstraling? Kies dan voor een stalen onderstel, zorgvuldig gepoedercoat in een kleur naar keuze.

Afwerking

Met meer dan 40 soorten en kleuren afwerking hebben we altijd de finishing touch die bij je past. Van een ultra matte skylt-coating tot een strak geolied boomstamblad, onderstellen in elke denkbare kleur: je wordt er blij van. Wedden?

Onderhoud boomstamtafel

Een boomstamtafel leeft. Verandert door de jaren heen een klein beetje met je mee. De ideale omstandigheden voor een boomstamtafel is een ruimte waarin zowel temperatuur als luchtvochtigheidsniveau niet al te sterk variëren. Een plekje niet al te dicht bij de verwarming en een vochtigheidspercentage tussen de 40 en 60% is ideaal.

Afhankelijk van het type afwerking dat je kiest, geven we je een onderhoudsadvies mee. Je kunt je boomstamtafel het beste afnemen met water, of een milde oplossing van water in combinatie met een natuurlijke zeep. Zo houd je je tafel op z’n mooist.

Over Jacks Nine

Onze boomstamtafels zijn echte krachtpatsers. Worden met liefde gemaakt, gewoon in Nederland. Ga je voor een boomstamtafel op maat van Jacks Nine? Dan kies je voor een subtiel opvallende en karakteristieke eyecatcher, voor het leven.

En voor welke houtsoort, maatvoering, onderstel en afwerking je ook kiest: Bij ons kan het. Allemaal.

P.S. Zin in een kijkje in onze showroom? De koffie staat voor je klaar 😉